Microsoft heeft onlangs de nieuwe versie van Teams aangekondigd. In het begin lijkt het alsof er weinig aanpassingen zijn doorgevoerd bij de nieuwe Microsoft Teams update, maar onder de motorkap is de applicatie helemaal aangepast. De nieuwe Teams is gebaseerd en gebouwd op een nieuwe architectuur waardoor ook voornamelijk de performance flink is verbeterd. Hieronder is een afbeelding van de architectuur van de classic en de nieuwe Teams:

Microsoft-teams-logo
ms teams update

(bron: Microsoft)

Microsoft is dus overgestapt van Electron framework naar WebView2. Microsoft had Electron gekozen omdat ze daarmee cross platform development konden realiseren: voor zowel het web als de client app konden ze gebruik maken van dezelfde source code. Hoewel de development tijd hiermee efficiënter werd, ging dit ook ten koste van de performance van de applicatie naarmate Teams meer functionaliteiten kreeg. De inzet van Webview2 en de scheiding van de Client Data Layer met de front-end framework (React en Fluent) zorgen voor een efficiënte development tijd die daarnaast niet ten koste gaat van de performance.

Hieronder een wat uitgebreide architectuur weergave voor de nieuwe de Teams applicatie:

ms teams update

(Bron: Microsoft)

Performance optimalisatie

De bovenstaande afbeeldingen geven een mooi voorbeeld hoe Microsoft aan de nieuwe Teams applicatie heeft gesleuteld. Daarnaast heeft Microsoft via een filmpje de performance vergelijking tussen de huidige en nieuwe Teams gepubliceerd: https://www.microsoft.com/en-us/videoplayer/embed/RW10vLE

Deze performance verbeteringen zijn als volgt: 

  • Installatie van de app is 3x sneller
  • Opstarten van de app is tot 2x sneller
  • Deelnemen aan vergaderingen is 2x sneller
  • Schakel tussen chats/channels is tot 1.7x sneller
  • Maakt tot 50% minder gebruik van het geheugen
  • Maakt tot 70% minder gebruik van schijfruimte

Werken in multi tenants/organisatie vereenvoudigd

Microsoft heeft voor de nieuwe Teams applicatie een handige functionaliteit ingebouwd: Als je in meerdere organisaties tegelijkertijd werkt, ben je deze keer ook werkelijk online in Teams en ontvang je ook de notificaties van verschillende organisaties. In dit filmpje zie je hoe het in zijn werk gaat.

 

Kan ik al gebruik maken van de nieuwe Microsoft Teams update?

Linksboven heb je de schakelknop Try the new Teams. Schakel deze knop in en je krijgt een Pop-up te zien om de nieuwste Teams te downloaden.

new teams

Na de installatie kun je gelijk de nieuwe Teams testen. Uiteraard kun je weer terug naar de classic Teams door de schakelknop Try the new Teams weer uit te schakelen.

Nieuwe Improvement huidige Teams in april

Naast dit geweldige nieuws heeft Microsoft voor de huidige Teams App de Files App update aangekondigd via change MC528955. Deze update zal midden april worden uitgerold.

OneDrive

De nieuwe toevoegingen zijn:
– Shared: Overzicht van bestanden die met jou gedeeld zijn en die door jou gedeeld zijn binnen de organisatie
– Quick Access: Pin documenten of File tabs van Teamskanalen

Meer weten over Microsft Teams updates?

Neem contact op met XTRM development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

 

Anderen bekeken ook:

Microsoft Stream Migratie: wat moet je weten?

Microsoft Stream Migratie: wat moet je weten?

Microsoft Stream is de streaming video oplossing binnen Microsoft 365 en deze dienst verhuist. De oplossing waarop Stream ooit begon stond te los van de rest van de services. Met de verhuizing naar het nieuwe platform zijn jouw video’s beter beschikbaar in de andere...

7 effectieve tips voor het gebruik van Power Apps

7 effectieve tips voor het gebruik van Power Apps

Microsoft Power Apps is hét antwoord van Microsoft op de groeiende behoefte aan toegankelijke en gebruiksvriendelijke mobiele applicaties. En het beste ervan is dat je geen programmeerkennis meer nodig hebt! Met behulp van verschillende sjablonen, templates en...

Microsoft Power Apps: wat zijn de mogelijkheden?

Microsoft Power Apps: wat zijn de mogelijkheden?

Altijd al de behoefte gehad om eenvoudig eigen zakelijke applicaties te bouwen? Dan is Microsoft Power Apps iets voor jou! Deze oplossing van Microsoft biedt jou de mogelijkheid om zonder uitgebreide kennis van programmeertaal bedrijfsapplicaties te bouwen,...

Wil je de hulp van xtrm inschakelen? 

laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP