Vorige week (12 t/m 14 okotober) was het Microsoft Ignite event. Één van de aankondigingen die daar werd gedaan ging over Intune Premium Suite. Intune Premium bestaat uit een aantal premium add-ons en verbeteringen op Microsoft Intune. De add-ons zijn los verkrijgbaar, maar via deze bundel goedkoper. Een aantal verbeteringen zijn al beschikbaar en andere worden de komende maanden beschikbaar gesteld. Het add-on pakket bevat onder andere: Endpoint Privilige Management, Remote Help, Microsoft Tunnel voor Mobile App Management en Advanced Endpoint Analytics. Een korte uitleg over de opties geven we je in deze blog!

Remote Help voor Windows en Android apparaten

Remote Help is sinds april 2022 al beschikbaar. Hier worden de volgende features aan toegevoegd;

 

  • Integratie met ServiceNow
  • Compliance berichten
  • Elevated permissions
  • Support voor Android apparaten
  • De mogelijkheid voor beheerders om audio van de medewerker te horen terwijl er remote support geleverd wordt.

 Microsoft Endpoint Privilege Management

In het eerste kwartaal van 2023 wordt door Microsoft ook een nieuwe Endpoint Privilege Management oplossing in public preview gezet. Hiermee kunnen gebruikersrechten op taakniveau verhoogd worden om specifieke taken uit te kunnen voeren. Denk hierbij aan het toekennen van beheerrechten voor het installeren van een specifieke applicatie of het installeren van een printer door de gebruiker zelf.

Microsoft Endpoint Privilege Management komt beschikbaar als premium add-on op de bestaande Intune abonnementen en als onderdeel van Intune Premium.

Microsoft Tunnel voor Mobile Application Management

Microsoft Tunnel voor Mobile Application Management (MAM) geeft gebruikers veilige toegang tot on-premises apps en resources op hun eigen onbeheerde Android- en iOS-apparaten. Dankzij deze mogelijkheid zijn inschrijvingen van apparaten niet meer nodig. Dat scheelt in het beheer. Microsoft Tunnel is beschikbaar vanaf januari als premium add-on en wordt in maart toegevoegd aan Intune Premium.

Advanced Endpoint Management Analytics

Microsoft Intune Premium zal ook een aantal nieuwe features bevatten op het gebied van Endpoint Analytics zoals een onregelmatigheidsdetectie. Deze feature stelt beheerders automatisch op de hoogte van onregelmatigheden zoals crashes, kapotte hardware en onverwachte reboots. Dit helpt beheerders proactief issues op te lossen.

En als laatste zal er met Intune Premium voortaan ook beheer en configuratie ingesteld kunnen worden voor specialistische hardware zoals Atex Realware (headsets voor gebruik in explosieve omgevingen).

Windows Autopatch en Update Readiness Reports

Twee features die onlangs beschikbaar zijn in Intune kwamen ook aan bod tijdens Ignite.

Als eerste de Windows Feature Update Readiness reports. Hier kan geïnventariseerd worden of apparaten klaar zijn voor de volgende Windows update. Het readiness report kan toegepast worden op alle recente Windows updates. Wordt een update vervolgens gepland en uitgevoerd dan zijn er rapporten beschikbaar om te zien of en waar er problemen zijn opgetreden tijdens de update.

De tweede Windows Feature is Windows AutoPatch. Windows Autopatch is een cloud service die updates maakt voor Windows, Microsoft 365 apps, Microsoft Edge en Microsoft Teams klaarzet en pusht. Autopatch wordt nu ook geïntegreerd in Windows 365. Een service die Windows machines/omgevingen in de cloud beschikbaar maakt.

De Microsoft Intune Premium licentie komt beschikbaar voor alle Enterprise klanten met een Microsoft Intune abonnement (inclusief Microsoft 365 E3 en E5). De kosten van deze licentie bundel zijn nog niet bekend.

Meer weten over Intune Premium?

Neem contact op met XTRM development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

 

Anderen bekeken ook:

Werk efficiënter met Microsoft Places

Werk efficiënter met Microsoft Places

Vorige week hebben we al een aantal onderwerpen van Ignite 2022 behandeld. Hét jaarlijkse event van Microsoft waar innovaties en productupdates worden aangekondigd. Interessante onderwerpen kwamen aan bod waaronder de top-10 belangrijkste aankondigingen, Microsoft...

Nieuw! Microsoft Teams Premium

Nieuw! Microsoft Teams Premium

Vorige week, 12 t/m 14 oktober 2022, was het jaarlijks terugkerend Microsoft event genaamd Ignite. Dit event staat voor Microsoft in het teken van het etaleren van hun visie, roadmap en de vele aankondigingen van diverse innovaties en productupdates. Een van de...

Wil je de hulp van xtrm inschakelen? 

laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP