Licenties voor Microsoft Teams

Veel mensen gebruiken Microsoft Teams om online samen te kunnen werken. Microsoft heeft verschillende licenties die je nodig hebt om Teams te kunnen gebruiken. Welke licentie is voor jouw organisatie de beste? Je komt er in deze blog achter.

Een persoonlijk Microsoft 365 abonnement verschaft geen toegang tot Microsoft Teams. Je hebt een van de volgende Microsoft 365 licenties nodig voor toegang tot Microsoft Teams: Business Essentials, Business Premium, Enterprise E1, E3 of E5. Verderop lees je meer over de verschillen en kom je erachter welke licentie voor jouw organisatie geschikt is. 

microsoft_office

Gratis of betaalde versie?

Iets wat goed is om te weten: er bestaat een gratis versie van Microsoft Teams. Met deze gratis versie kun je gebruik maken van alle basisfunctionaliteiten van MS Teams. Deze functionaliteiten zijn bijvoorbeeld bellen, chatten en videobellen. Maar met de betaalde Microsoft 365 licentie met daarin Teams kun je toch net wat meer. Zo kun je de Office software, zoals Word, Excel en PowerPoint, integreren met Teams. En juist die integratie met de andere Microsoft-technologie maakt Teams een handige tool.

Het hangt er een beetje vanaf wat je doel is met Teams, maar ik zou vanwege de extra functionaliteiten al snel voor een betaalde Microsoft 365 licentie gaan. Mocht dit voor jouw organisatie nou niet zo van belang zijn, en wil je het met name gebruiken om makkelijk te kunnen chatten en videobellen? In dat geval is de gratis versie een prima optie. Ik raad je wel aan om ook bij de gratis versie even naar de beveiliging van je data te kijken.

Wij hebben een infographic gemaakt met de voordelen en valkuilen van Microsoft Teams. Ben je benieuwd? Vraag hem hieronder dan even aan!

Welke licenties zijn er allemaal?

Er zijn verschillende licenties voor Microsoft 365. De verschillende licenties verschillen in functionaliteiten, dus het is goed om te weten welke het beste past bij jouw organisatie. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, zet ik de verschillende opties voor je op een rijtje.

De F1 licentie heeft de minste functionaliteiten en is geschikt voor eerstlijns personeel, zoals magazijnmedewerkers of winkelpersoneel.

De tweede licentie betreft de Business licentie en is met name voor klein zakelijk / MKB’ers. Het budget van je organisatie hoeft hier niet groot voor te zijn en het is geschikt als je niet veel gevoelige informatie hebt. 

De E3 is de industriestandaard en heeft een gratis variant voor onderwijsinstellingen. De eindgebruiker krijgt bij deze licentie een basis Moderne Werkplek met een full desktop experience. Hieronder vallen de meeste Office 365 functionaliteiten, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams.

Tot slot heeft Microsoft de E5 licentie. Deze licentie is nodig voor C-level, HR, IT admin en financials. De E5 licentie beveiligt je organisatie op het hoogstmogelijke niveau. Onder de E5 licentie vallen alle standaard functionaliteiten, plus nog BI tools en volledige cloud telefonie.

Hoe weet je welke licentie geschikt is voor jouw organisatie?

Het is verstandig om een licentie te kiezen die voldoet aan de standaard van jouw organisatie. Op die manier zorg je ervoor dat de medewerkers van jouw organisatie niet beperkt worden in het gebruik van Teams als ze bijvoorbeeld niet op kantoor kunnen werken. Als je twijfelt over welke licentie nou geschikt is voor jouw organisatie, dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Wij kunnen je helpen bij de keuze voor licenties en bijvoorbeeld het veilig inrichten van je Teams omgeving.

 

Anderen bekeken ook:

Microsoft Teams als Hub voor teamwork

Microsoft Teams als Hub voor teamwork

Het kan niemand ontgaan zijn. Microsoft Teams is niet meer weg te denken uit ons werkzame leven voor plannen, chatten en online of hybride vergaderen. Daarnaast beginnen ook steeds meer organisaties de aanvullende functies van Microsoft Teams te ontdekken en...

Wil je de hulp van xtrm inschakelen? 

laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP