Nu Microsoft 365 bij de meeste organisaties gebruikt wordt, is het noodzakelijk dat de data uit de oude document systemen gemigreerd wordt naar de nieuwe Teams en SharePoint Online omgevingen. Hieronder vind je een overzicht van de systemen van waaruit het meeste gemigreerd wordt.

SharePoint Server (2013, 2016, 2019)

  Een van de meest voorkomende migraties is die vanuit de SharePoint Server. Vanuit de nieuwere SharePoint versies is dit redelijk eenvoudig te doen. Bestanden, sites en pagina’s kunnen met alle inhoud en metadata overgezet worden. Waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat modern page lay-outs pas vanaf SharePoint 2019 geïntroduceerd zijn. Dit betekent dat pagina’s uit de 2013 en 2016 versies eerst in de oude (classic) lay-out gekopieerd moeten worden. Deze kunnen daarna wel geconverteerd worden naar de nieuwere, meer dynamische page lay-outs.

  SharePoint Server (2007, 2010)

  Er zijn nog genoeg organisaties die van een oudere SharePoint versie gebruik maken. Het verschil van deze oudere versies en Microsoft 365 is dusdanig groot dat het noodzakelijk is dat er eerst naar een nieuwere versie (SharePoint 2013 of nieuwer) gemigreerd moet worden. Vanuit de nieuwere versie kan er dan naar Microsoft 365 gemigreerd worden. Voor de migratie naar de nieuwere SharePoint versie is er een gratis editie beschikbaar onder de naam SharePoint Foundation. Let hierbij wel op dat niet alle features in deze versie aanwezig zijn. SharePoint Foundation is daarnaast alleen beschikbaar in de 2013 versie. Lees in de blog “SharePoint migratie, voorkom nachtmerries” wat er nog meer komt kijken bij een migratie vanuit SharePoint systemen.

  Fileshares

  Een veel voorkomende migratie zijn die van fileshares systemen naar Microsoft 365. Veel organisaties maken nog gebruik van een netwerkschijf, voor zowel gedeelde als persoonlijke bestanden. Met de juiste tooling zijn deze bestanden gemakkelijk over te zetten naar Microsoft 365, inclusief de bijbehorende metadata. Let hierbij wel op bestandsgrootte en bestandstypen. Het kan zijn dat sommige bestanden te groot zijn om direct over te zetten en sommige bestandstypen worden standaard geblokkeerd in Microsoft 365. Door de instellingen te controleren en de juiste configuratie toe te passen is hier gemakkelijk omheen te werken. In de blog “Migratie fileshares naar M365” wordt er uitgebreider in gegaan op een fileshares migratie.

  Alfresco

  Een document systeem dat we regelmatig tegenkomen bij organisaties is Alfresco. Het biedt veel van dezelfde features als SharePoint. Zoals bestands bibliotheken, sites en pagina’s en ook versiebeheer. Omdat veel van deze features in Alfresco net iets anders werken kunnen sommige dingen niet 1 op 1 overgezet worden. Een goed voorbeeld hiervan zijn de sites en pagina’s. Om deze over te zetten is kennis van Powershell wel vereist. Wil je meer weten over een migratie van Alfresco naar Microsoft Teams? Lees dan de blog “Migratie van Alfresco naar Microsoft Teams“.

  Er zijn natuurlijk nog veel meer systemen die gemigreerd worden naar Microsoft 365, maar dit zijn degene die we het meest tegenkomen. Mocht je meer informatie willen of ben je benieuwd of jouw systemen ook over kunnen naar Microsoft neem dan contact op met een van onze consultants!

  Alfresco_systemen

  Meer weten?

  Vond je deze blog ‘Meest gemigreerde systemen naar M365’ interessant en ben je benieuwd naar de volgende blog in de blogreeks over migraties? Bekijk dan eens onze migratiepagina of lees de volgende blog over “Snel Microsoft Teams implementeren”. Wil je direct op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen? Laat dan hieronder je gegevens achter en volg ons op LinkedIn.

  Anderen bekeken ook:

  Migreren naar de Microsoft Cloud

  Migreren naar de Microsoft Cloud

  Denk je na over een datamigratie naar de Cloud van Microsoft? Houdt dan vooral onze blogreeks in de gaten!De komende tijd zullen we meer tips delen over migreren naar Microsoft 365 met deze blog als aftrap. In deze blog vertellen we je graag over de voordelen van...

  Wil je de hulp van xtrm inschakelen? 

  laat je gegevens achter!

  NEEM CONTACT OP