Van HR naar Microsoft 365 consultant

Vorige week ben ik gestart bij XTRM development in de rol van Microsoft 365 Consultant. Altijd spannend zo’n eerste week en door de Corona crisis nog meer onzekerheden. Starten met een nieuwe baan terwijl we vanuit huis moeten werken. Hoe dan? Gelukkig is XTRM expert in Microsoft 365 en doen mijn nieuwe collega’s niets anders dan klanten helpen met alle digitale en online mogelijkheden. Ook het inwerken met behulp van Microsoft Teams en Microsoft 365 gaat hartstikke goed. Natuurlijk mis je het face-2-face contact en het potje fussball tijdens de lunch. Na de eerste week kan ik oprecht zeggen dat ondanks dat mijn thuiswerkomgeving niet veranderd is, ik echt het gevoel van starten in een nieuwe baan heb. Moe maar voldaan van alle nieuwe indrukken, het leren en de nieuwe inzichten!  Ik heb ook direct ervaren dat technologie je echt kan ondersteunen, zelfs in een inwerkperiode.

Chanel

Vertel eens wat over jouw achtergrond en vorige werk?

De belangrijkste reden voor mijn carrière switch heeft te maken met de mogelijkheden van technologie. Ik heb een achtergrond in de HR. In 2018 heb ik mijn Bachelor HR met afstudeerstage in Nieuw-Zeeland afgerond en in totaal zes jaar HR werkervaring bij verschillende werkgevers opgedaan. Als HR Manager heb ik met meerdere HR systemen gewerkt. Bij ieder nieuw systeem waren de beloftes en verwachtingen weer hoog gespannen maar raakte ik toch teleurgesteld.

De applicaties sloten niet goed aan bij de wensen van mij als HR manager. Het design, de gebruikersvriendelijkheid, snelheid van de applicatie en de mogelijkheid tot het aanpassen van de processen in de systemen bleken altijd moeilijker dan gedacht. Ik dacht: dit kan beter! Daarom besloot ik om mezelf om te scholen tot IT’er. Op die manier kan ik zelf zorgen dat de IT en Business beter op elkaar aansluiten. Dit doe ik door in de avonduren een Master in Business Process Management en Data Science te volgen.

Tijdens mijn eerste jaar heb ik ervaren dat Microsoft ontzettend veel mogelijkheden biedt en tools heeft die juist het gat kunnen opvullen wat ik heb ervaren in mijn rol als HR manager. In plaats van nog meer tools, vind ik het belangrijk dat applicaties de bedrijfsprocessen en werkzaamheden ondersteunen en uiteindelijk voor betere resultaten zorgen. Microsoft 365 ondersteunt hier erg in en draagt bij dat ik mijn doel kan behalen: Betere resultaten door het inzetten van technologie!

Waarom XTRM?

Al tijdens het kennismakingsgesprek werd ik erg enthousiast van de werkwijze en visie van XTRM. “Technologie moet de medewerker ondersteunen en niet andersom”, zoals in de vorige alinea al beschreven liep ik hier als HR Manager ook tegenaan en mede om deze reden vind ik deze insteek erg belangrijk.

Mijn eerste week bij XTRM voelt als een warm onthaal met een prachtige bos bloemen, taart en een online kennismakingsbingo. XTRM development is een jong en dynamisch bedrijf, waar ik nog heel veel kan leren, ontwikkelen en waar ik ook de mogelijkheid krijg om impact uit te oefenen op projecten. Het is een bedrijf met een platte, transparante structuur wat zorgt voor een directe en prettige werksfeer. Vanaf mijn eerste werkdag heb ik al contact met onze klanten en kon ik direct met verschillende projecten aan de slag. Naast voldoende uitdaging ben ik ontzettend blij met mijn nieuwe collega’s en het team waarin ik werk. Ondanks COVID-19 hebben wij dagelijks contact via Microsoft Teams en kan ik met al mijn vragen bij ze terecht.

foto-Chanel

Waar ben je momenteel mee bezig?

De eerste maanden staan in het teken van de juiste Microsoft certificaten behalen en klanten helpen om de Microsoft technologie zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten. Mijn doel is om op deze manier het verschil te maken voor onze klanten. Om als Consultant zoveel mogelijk van waarde voor onze klanten te zijn, heb ik gekozen voor het behalen van de volgende certificaten: MS-900 Microsoft 365 Fundamentals, PL-900 Microsoft Power Platform Fundamentals en PL-200 Microsoft Power Platform Functional Consultant. Daarnaast sluiten deze certificaten perfect aan bij mijn huidige (deeltijd) Master, zodat ik onze klanten nog beter van dienst kan zijn.

 

Oh ja.. maar wie ben ik dan 😊

Ik ben Chanel Meulenkamp en ben 25 jaar oud. Oorspronkelijk afkomstig uit Ede, sinds begin dit jaar woon ik samen met mijn vriend in het mooie, gezellige ’s-Hertogenbosch. In de weekenden ben ik op het hockeyveld te vinden. Ik houd ervan om te reizen en nieuwe dingen te ontdekken, voor mijn studie heb ik zeven maanden in het prachtige Auckland, Nieuw-Zeeland gewoond. Daarnaast vind ik vrienden en familie ontzettend belangrijk, daar ben ik ook regelmatig te vinden. 

Heeft deze blog jou geïnspireerd of zou je meer willen weten? Neem dan contact met ons op! 

 

NEEM CONTACT OP