OneDrive is een synctool die jouw persoonlijke bestanden synchroniseert naar de Cloud. Daarnaast kun je ook bestanden synchroniseren, die zich in Teams of SharePoint bevinden, naar je device en vice versa. Helaas hebben we de laatste tijd gemerkt dat grote SharePoint bibliotheken met veel bestanden synchronisatieproblemen kunnen opleveren en dat gebruikers niet meer efficiënt kunnen werken. Gebruikers zijn er vaak niet bewust van dat hun bestanden niet meer gesynchroniseerd worden naar de Cloud, wat leidt tot grote frustraties. Heb jij synchronisatieproblemen met OneDrive? In deze blog geef ik je de beste tips om jouw bestanden op de juiste manier te synchroniseren in OneDrive.

OneDrive Sync VS Add Shortcut

 

OneDrive Sync

De OneDrive sync functionaliteit bestaat al heel lang t.o.v. Add shortcut. Als je via Teams of SharePoint op de Sync button klikt, worden alle bestanden van deze bibliotheek gesynchroniseerd naar je device.

OneDrive Sync
Dit zorgt ervoor dat wanneer je een grote bibliotheek synchroniseert dat alle bestanden daarvan naar je device worden gesynchroniseerd.

Shortcut

Wanneer een gebruiker op “Add shortcut to OneDrive” klikt dan krijg je een snelkoppeling in je persoonlijke OneDrive.

OneDrive Shortcut

 

 

De shortcuts komen in je persoonlijk OneDrive terecht.

OneDrive synchronisatie

De grootste verschillen tussen Sync en Shortcut zijn:

1) Een Shortcut/snelkoppeling is niet device gebonden. Wanneer je dus deze functionaliteit gebruikt, zijn deze snelkoppelingen op ieder device aanwezig t.o.v. de klassieke Synchronisatie.

2) Een Shortcut/Snelkoppeling gaat efficiënter om met grote bibliotheken dan Sync. Je kunt namelijk een snelkoppeling maken naar een specifieke map binnen de bibliotheek i.p.v. dat je de hele metadata van de bibliotheek moet binnenhalen.

3) Uiteindelijk wil Microsoft de gebruikers meer stimuleren om Shortcuts te gebruiken i.p.v. Sync.

OneDrive Reset Commando

Mocht je als gebruiker regelmatig last hebben van synchronisatiefouten dan is het resetten van je OneDrive Cache meestal de oplossing.

Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Klik tegelijkertijd op de Windows toets + R en je krijgt het volgende scherm te zien.

OneDrive synchronisatie

2. Voer vervolgens de volgende commando uit:

  • %localappdata%\\Microsoft\\OneDrive\\onedrive.exe /reset
  • Als de bovenstaande commando niet door Windows wordt herkend dan kun je de volgende twee commando’s uitproberen:
    – C:\\Program Files\\Microsoft OneDrive\\onedrive.exe /reset
    – C:\\Program Files (x86)\\Microsoft OneDrive\\onedrive.exe /reset

3. OneDrive cache wordt vervolgens geleegd en opnieuw gestart.

Melding “Upload geblokkeerd”

Als gebruiker kun je de melding “Upload geblokkeerd” ontvangen tijdens het verwerken van een Office-bestand. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de cachebestanden in Office-apps die corrupt zijn. Het verwijderen van deze cachebestanden kunnen dit probleem verhelpen.

1. Klik op File

File

2. Klik vervolgens op tab Options onderdaan van de balk.

Options Word

3. Klik op het tabblad Save. Scrol vervolgens naar het gedeelte Cache-settings en klik op de knop Delete cached files.

Synchronisatie problemen

Er komt nog een pop-up scherm in beeld. Klik vervolgens op Delete Cached Files.

Nog steeds synchronisatieproblemen met OneDrive?

Wil je meer weten over de OneDrive synchronisatieproblemen en hoe je dit kunt oplossen? Neem contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Anderen bekeken ook:

Microsoft Build 2023 – XTRM watch party

Microsoft Build 2023 – XTRM watch party

Microsoft had afgelopen 23 en 24 mei haar jaarlijkse developers conferentie, Microsoft Build. Deze conferentie is eigenlijk het event voor developers. Daarnaast gebruikt Microsoft het als hét platform om de community te laten zien waar de techniek staat op moment. Zeker met de aankondigingen omtrent Copilot waren we zeer benieuwd wat er ging komen. Daarom hadden wij dinsdag een watch party op ons kantoor in Bunnik. We keken samen met het team de Keynote presentaties en gebruikten het moment om te discussiëren over de nieuwe ontwikkelingen.

Help! Mijn Microsoft Teams werkt niet meer

Help! Mijn Microsoft Teams werkt niet meer

Met de toenemende voorkeur voor het communiceren op afstand worden applicaties zoals Microsoft Teams steeds belangrijker in het bedrijfsleven. Het laatste wat je daarom wilt, is dat je Microsoft Teams niet meer optimaal werkt. Heb je problemen met inloggen, loopt de...

Microsoft Stream Migratie: wat moet je weten?

Microsoft Stream Migratie: wat moet je weten?

Microsoft Stream is de streaming video oplossing binnen Microsoft 365 en deze dienst verhuist. De oplossing waarop Stream ooit begon stond te los van de rest van de services. Met de verhuizing naar het nieuwe platform zijn jouw video’s beter beschikbaar in de andere...

Wil je de hulp van xtrm inschakelen? 

laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP