Microsoft Fabric is een geïntegreerd analyseplatform die de manier waarop organisaties gegevens fundamenteel veranderd. Met Fabric kunnen organisaties eenvoudig hun gegevens beheren in een zogenaamde ‘SaaS Datalake’. Via deze technologie kunnen organisaties alle vormen van data opslaan en verbinden op een centrale opslagplek voor bijvoorbeeld de inzet van machine learning, de ontwikkeling van AI-modellen en het visualiseren van data. Met Fabric brengt Microsoft alle data-analyse hulpmiddelen die organisaties nodig hebben samen op één platform.
Wat zijn de voordelen van Microsoft Fabric?
Een van de grootste voordelen van Microsoft Fabric zijn de AI-mogelijkheden. Door de integratie met Azure AI-services zijn organisaties voorzien in alle hulpmiddelen om kunstmatige intelligentie in te zetten in de eigen organisatie. Met de AI-modellen uit deze technologie kunnen organisaties geautomatiseerd hun data structureren en visualiseren. Hierdoor komen er nieuwe inzichten vrij die van invloed kunnen zijn op de besluitvorming, de bruikbaarheid van data, de automatisering van taken en het verbeteren van de gebruikservaring van systemen voor zowel klanten als medewerkers.
Zo zijn er nog veel meer voordelen van het platform. Hieronder een overzicht:
- Vereenvoudiging: Met Fabric wordt het proces van een datagedreven organisatie vereenvoudigd door één platform te gebruiken voor alle databehoeften. Fabric biedt ondersteuning voor 135+ gegevensbronnen.
- Schaalbaarheid: Fabric is ontwikkeld om mee te kunnen groeien met je organisatie, en daarmee je data. Dit biedt zekerheid voor de toekomst.
- Security: Fabric is voorzien van de nieuwste beveiligingsmethodieken en opties om je data veilig te houden
- Data governance: Fabric helpt je bij het voldoen aan wet- en regelgeving door je data te centraliseren. Bovendien wordt deze doorzoekbaar en inzichtelijk waardoor een databeleid beter is af te dwingen.
Naarmate kunstmatige intelligentie verder blijft evolueren zal Fabric een nog krachtiger hulpmiddel worden voor de moderne organisatie.
Hoe wordt Microsoft Fabric gebruikt?
Fabric kan gebruikt worden om patronen en trends in gegevens te identificeren en analyseren. Door de datagerichte aard van Fabric is de toepassing geheel afhankelijk van de organisatie. Hieronder worden er een aantal mogelijke toepassingen genoemd van Microsoft Fabric:
- Business intelligence: Real-time datavisualisering en rapportering voor toegankelijk en te begrijpen voor alle medewerkers, ook zonder enige codeerkennis dankzij Microsoft Co-Pilot.
- Kunstmatige intelligentie: De ontwikkeling van voorspellende machine-learning modellen o.b.v. de eigen bedrijfsdata.
- Multidisciplinaire samenwerkingen: Dataexperts hebben één platform met alle benodigde hulpmiddelen voor de analyse en verwerking van complexe datasets.
Dit is slechts een fractie van wat er mogelijk is met Microsoft Fabric. Door de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie zullen de use-cases voor deze technologie alleen nog maar toenemen.
Benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen rondom AI en Microsoft? Klik dan op de onderstaande knop.
Meer weten over Microsoft Fabric of het Microsoft Build event?
Wil je meer weten over Microsoft Build en de nieuwste updates die nog gaan komen of heb je een andere vraag? Neem contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.
Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!
Anderen bekeken ook:
Nieuwe updates van Microsoft Teams uit Microsoft Build
Tijdens het Microsoft Build event zijn er weer een hoop interessante ontwikkelingen aangekondigd. Microsoft Build is een jaarlijks ontwikkelaarsevent waar Microsoft de nieuwste ontwikkelingen en updates presenteert. In deze blog zullen we een aantal ontwikkelingen en...
Hoe Azure data services helpt bij implementeren van AI-modellen
Met de komst van Artifical intelligence gaan we een nieuwe era van technologie tegemoet. Hierin zal AI een fundamentele rol gaat spelen in hoe bedrijven hun data kunnen managen, analyseren en toepassen. Steeds meer GPT (generative pre-trained transformators)...
Bescherm je gegevens met Azure Confidential Computing
Wat is Azure Confidential Computing? Wat is Confidential Computing? Deze industriële term is gedefinieerd door het Confidential Computing Consortium (CCC), een stichting die zich toelegt op het definiëren en versnellen van de acceptatie van confidential computing. Het...