Onlangs ben ik vol enthousiasme gestart bij XTRM development als Microsoft 365 consultant. Met veel energie en blijdschap stapte ik mijn eerste werkdag binnen. Na een kennismaking met het team, mocht ik direct deelnemen aan de stand-up. Hier werden alle lopende projecten besproken, dat gaf mij direct een goed inzicht. Tijdens de stand-up kreeg ik een goed beeld van wat de verwachtingen zijn en waar de collega’s zich mee bezig houden. Doordat iedereen ook erg behulpzaam was voelde ik mij erg welkom binnen het team. 

De werkzaamheden in de eerste weken als Microsoft 365 consultant

Op mijn allereerste dag kreeg ik een opdracht toegewezen, namelijk de Health check voor een Microsoft 365 omgeving. Het doel hierbij is om een Microsoft 365 omgeving te beoordelen op performance, security en usability. Uiteraard kreeg ik hierbij de benodigde ondersteuning van mijn collega’s. De bevindingen van de health check mocht ik zelf presenteren aan de klant. Super tof en ik had niet verwacht dat ik in de eerste weken al zoveel kon bijdragen en zelfs een presentatie mocht geven. Ik ervaarde het als een leerzame en uitdagende opdracht en ik vond het geweldig om meteen in het diepe te springen. Daarnaast ben ik direct begonnen met het studeren en behalen van diverse Microsoft certificeringen. Het eerste certificaat is zelfs al binnen! Met veel trots kan ik dan ook mededelen dat ik het MS-900 certificaat heb behaald.

Naast deze werkzaamheden mocht ik ook direct mee met collega’s naar diverse klanten. Op deze manier kon ik zien hoe de collega’s van XTRM te werk gaan bij de klant. Het leuke bij XTRM is dat je direct zelf aan de slag mag met dingen. Zo ook bij het mee gaan naar klanten. Niet die saaie meetings en erbij zitten om te notuleren, nee zelfstandig aan het werk met uitdagende opdrachten. Maar wel met de begeleiding en ondersteuning die mij verder helpt. Ik vond het een geweldige kans om al in mijn eerste weken mee te kunnen lopen bij zulke mooie klanten.

De afwisseling tussen al die werkzaamheden bij XTRM maakt het voor mij interessant, omdat ik van mening ben dat je op deze manier het meeste kunt leren.

 

Waarom XTRM de juiste keuze is voor een Microsoft 365 consultant

Mijn interesse in technologie is altijd sterk geweest, zelfs al voor mijn studie. En de rol van consultant vind ik interessant omdat dat mij in staat stelt om vele organisaties van dichtbij te zien. Tijdens mijn studie heb ik zelfs een module die hierop gericht was gevolgd en dat beviel uitstekend.

Tijdens de kennismakingsgesprekken met XTRM viel mij op dat werken in teamverband hoog in het vaandel staat en dat iedereen elkaar ondersteunt. Ook de mogelijkheden voor persoonlijke groei, zoals het behalen volgen van trainingen en het behalen van certificeringen, sprak mij heel erg aan. Het helpt mij in de ontwikkeling als Microsoft 365 expert. Tijdens de gesprekken kreeg ik de mogelijkheid om mijn verwachtingen en wensen uit te spreken en kwam ik er al snel achter dat XTRM hier ook aan voldoet. Dat XTRM aan mijn wensen voldoet heb ik ook zeker al ervaren in mijn eerste weken dat ik hier werkzaam ben. Met volle overtuiging kan ik zeggen dat ik goed op mijn plek zit bij XTRM development en uitkijk naar de toekomst.

Wie is de nieuwe Microsoft 365 consultant van XTRM eigenlijk?

Mijn naam is Akash Mehra, 22 jaar oud en ben momenteel woonachtig in Heemskerk. Naast mijn werk heb ik een passie voor voetbal, zowel om te kijken als te spelen. Daarnaast heb ik ook een grote interesse in bodybuilding en sta ik elke dag voordat ik begin met werken in de sportschool.

Mijn doel is om een ervaren consultant te worden met uiteraard veel kennis, zodat ik andere kan ondersteunen met hun platformen. Samen met XTRM hoop ik mij verder te ontwikkelen tot een all round Microsoft 365 expert!

Microsoft 365 consultant Akash

Werken bij XTRM als Microsoft 365 consultant

Ben jij op zoek naar een leuke baan en lijkt het jou leuk om je bij ons team aan te sluiten? Bij XTRM staan wij open voor nieuw talent! Neem eens een kijkje bij onze vacatures en wie weet word jij onze nieuwe collega. Ben je ook benieuwd naar hoe de ervaring was van andere collega’s? Lees hier de blog van Frank en Saskia.

Meer weten?

Neem contact op met XTRM development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Anderen bekeken ook:

Ons nieuwste teamlid Rohid Bhansing

Ons nieuwste teamlid Rohid Bhansing

Onlangs ben ik bij XTRM development begonnen als Microsoft 365 consultant. In deze blog neem ik je mee waarom ik voor XTRM heb gekozen en hoe mijn eerste dagen er uit zagen. Ik hoop dat je na het lezen van mijn blog net zo enthousiast bent als dat ik ben! Waarom koos...

Even voorstellen, onze collega Tjeerd

Even voorstellen, onze collega Tjeerd

Alweer enige tijd geleden ben ik als Microsoft 365 consultant gestart bij XTRM Development. Ondanks mijn ervaring met SharePoint en Office 365 tijdens mijn studie en stages was ik toch enigszins nerveus als starter op de arbeidsmarkt. Maar ik was ook heel enthousiast...

Wil je de hulp van xtrm inschakelen? 

laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP