Microsoft Teams is een samenwerkingsplatform dat voor veel bedrijven bijna niet meer weg te denken is buiten hun communicatieflow. We gebruiken de tool voor van alles; chatten, bestanden delen, video-vergaderingen, opslag, planner, samenwerken en als integratie met andere applicaties. Om deze workflow nog efficiënter te maken wordt begin september de nieuwe Microsoft Teams desktopclient beschikbaar gemaakt voor alle Teams gebruikers. De applicatie is volledig opnieuw ontworpen voor het bieden van een snellere, eenvoudigere en flexibelere ervaring. Wat voor mij het grootste voordeel is; de nieuwe Microsoft Teams laadt een stuk sneller. Hierdoor kan ik sneller aan vergaderingen deelnemen en wordt het makkelijker om op mijn zakelijke taken te concentreren.

Om je voor te bereiden op de nieuwste samenwerkingservaringen in Teams verkennen we in deze blog de mogelijkheden en hoe deze veranderingen ons werk gemakkelijker en leuker kunnen maken.

De grootste updates van de nieuwe Microsoft Teams op een rijtje:

  • De applicatie werkt een stuk sneller
  • Gebruikt tot 70% minder schijfruimte
  • Mogelijkheid om soepel te switchen tussen accounts binnen de applicatie
  • Een nieuwe vormgeving voor fijner gebruik

Sneller aan de slag met de nieuwe Microsoft Teams

In het nieuwe Microsoft Teams is het mogelijk om sneller te schakelen tussen apps, te reageren op chatberichten en deel te nemen aan vergaderingen en gesprekken terwijl ze minder batterij en geheugen verbruiken. Dit zorgt voor een verbeterde vergaderkwaliteit voor efficiëntere vergaderingen. Daarnaast start de applicatie 2x sneller op dan voorheen en gaat het wisselen tussen kanalen en teams een stuk soepeler.

Gebruik je werk- of schoolaccounts tegelijkertijd

Veel MS Teams gebruikers moeten samenwerken met mensen over organisatorische grenzen heen, wat soms betekent dat ze Teams gebruiken in meerdere tenants of accounts. In plaats van in en uit te loggen, kun je nu bij alle tenants en accounts aangemeld blijven en meldingen ontvangen, ongeacht welke je op dat moment gebruikt.

Dit biedt de volgende mogelijkheden;

  • Door je profielfoto rechtsboven te selecteren krijg je de mogelijkheid om van accounts en organisaties te wisselen
  • Om nog een account toe te voegen selecteer je vervolgens onderaan ‘Nog een account toevoegen’.
  • Stel je status in voor elk afzonderlijk account en organisatie.
  • Schakel eenvoudig tussen meerdere accounts en organisaties zonder uit een gesprek of vergadering te vallen
de nieuwe microsoft teams

De nieuwe Microsoft Teams heeft een simpelere vormgeving

Microsoft is altijd op zoek naar manieren om zijn gebruikersgroep een eenvoudigere maar toch functierijke ervaring te bieden. Daarom wordt het met de nieuwe teams functies makkelijker voor je gemaakt om op de hoogte te blijven van al je behoeftes tijdens werk. Wat kun je verwachten van de nieuwe simpele lay-out?

Makkelijker meldingen bijhouden: We begrijpen hoe cruciaal het is om altijd op de hoogte te zijn van belangrijke meldingen. Daarom is het mogelijk om meldingen te krijgen van al je teams accounts, ook wanneer dit niet je geselecteerde werkomgeving is.

Efficiënter zoeken naar informatie: Tijd is kostbaar, en we willen ervoor zorgen dat jij die optimaal kunt benutten. Met de verbeterde zoekfunctie kun jij nu sneller dan ooit tevoren de benodigde informatie vinden.

Geoptimaliseerd beheer van berichten en kanalen: We weten dat een georganiseerde werkruimte de sleutel is tot productiviteit. Met minder klikken kun je nu berichten beheren en kanalen organiseren, waardoor er meer tijd overblijft voor wat er echt toe doet: samenwerken met jouw team en het bereiken van resultaten.

De nieuwe Microsoft Teams en AI

Natuurlijk met de meest recente ontwikkelingen wordt de nieuwe MS Teams niet buiten de scope gehouden. Met een MS Teams premium licentie zal Teams de basis vormen voor de volgende generatie AI ervaringen, waaronder de ervaringen die eerder zijn aangekondigd, zoals intelligent recap en gepersonaliseerde tijdlijn markers. Ook zal AI gebruikt worden om administratie weg te nemen uit het samenwerken door je op de hoogte te brengen van wat er gebeurde voordat je deelnam aan een vergadering of chat. Wanneer je Copilot voor Microsoft Teams hebt, kun je de tool gebruiken om je vragen over de vergadering te beantwoorden, dit allemaal zonder de werkstroom te onderbreken. 

Aan de slag met de nieuwe Microsoft Teams

De nieuwe Microsoft Teams komt naar verwachting in september uit. Met de nieuwste functionaliteiten helpt MS Teams organisaties over de hele wereld om effectiever en productiever te werken. Ben je nog niet bekend met de nieuwe functies? Ga dan aan de slag met de nieuwe Microsoft Teams om te zien hoe ze je workflow kunnen verbeteren.

Klik hier om zelf aan de slag te gaan met de nieuwe Microsoft Teams in Preview.

Wist je dat het ook mogelijk is om als administrator al je gebruikers tegelijk kennis te laten maken met de nieuwe Microsoft Teams. Klik dan hier.

Wil jij voor jouw organisatie het uiterste uit Microsoft Teams halen? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om je hierin te ondersteunen.

Meer weten over Microsoft Teams?

Wil je meer weten over MS Teams en de nieuwste updates die er zijn of heb je een andere vraag? Neem contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Hoe kan je je scherm delen in Teams?

Hoe kan je je scherm delen in Teams?

In de afgelopen jaren is Teams steeds meer ingeburgerd bij bedrijven en organisaties. De “Teams” meeting is bij na niet meer weg te denken. Er wordt steeds meer plaats onafhankelijk gewerkt en daardoor hebben we ook meer online meetings. Een van de dingen die veel...

Wil je de hulp van xtrm inschakelen? 

laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP