In de afgelopen jaren is Teams steeds meer ingeburgerd bij bedrijven en organisaties. De “Teams” meeting is bij na niet meer weg te denken. Er wordt steeds meer plaats onafhankelijk gewerkt en daardoor hebben we ook meer online meetings. Een van de dingen die veel voorkomen bij deze online meetings is het scherm delen in Teams. Maar hoe werkt dat dan precies en welke opties voor delen zijn er allemaal in Teams?

Scherm delen Teams

Allereerst dien je natuurlijk in een Teams meeting te zitten. Vervolgens kan je je scherm dan delen door te klikken op het icoontje bovenin de balk.

Teams optiebalk

Kies wat je wil delen in Teams

Het scherm delen in Teams heeft de handige functionaliteit. Het helpt je met de keuze wat je precies wil delen. Op deze manier voorkom je dat je per ongeluk je hele bureaublad deelt. Zo kan je kiezen voor een specifieke applicatie, het bureaublad, een browser tab of een Team extensie.

Wanneer je je scherm deelt krijg je een aantal opties te zien om te delen. De belangrijkste opties zijn:

 • Scherm, hiermee deel je je bureaublad. (indien je meerdere schermen hebt aangesloten kan je dan ook kiezen welk scherm je wilt delen).
 • Venster om een specifieke applicatie te delen. Bijvoorbeeld een Excel sheet of een venster in Edge.
 • Microsoft Whiteboard, hiermee deel je een whiteboard waarop deelnemers aantekening en notities kunnen delen.
 • Inhoud van camera, hiermee kan bijvoorbeeld een papieren document gescand worden of een live-stream gedeeld worden.
 • PowerPoint Live om een presentatie te delen
 • Zoeken naar bestanden op de computer of in OneDrive

Presenteren in Teams

Als je inhoud deelt, is er ook een mogelijkheid om jezelf in beeld te brengen in het gedeelde scherm. Dit heet de presentatie modus.

Teams presentatie
Hier zijn een drietal opties voor: standout presentator, naast elkaar en reporter. De opties zijn bovenin het ‘inhoud delen’ menu te vinden.
presentatormodus in Teams

Tijdens het delen

Wanneer je je scherm deelt, verschijnt er bovenaan het scherm dat je op dat moment deelt, een menubalk. Hier vind je een aantal opties terug:

 • Je kan de presentator modus aanpassen (als mogelijk)
 • Je kan iemand anders beheer geven op het scherm (bijvoorbeeld handig voor remote support)
 • Je kan aantekeningen maken op het scherm
 • Het computergeluid delen
 • En als laatste het presenteren beëindigen.

Tot slot

Elke meeting kan worden opgenomen. De opname kan worden teruggevonden in OneDrive of in SharePoint als je vanuit een kanaal vergadert.

Microsoft voegt regelmatig nieuwe functionaliteiten toe aan Teams, dus houd vooral in de gaten wanneer je nieuwe knoppen tegenkomt!

Meer weten over Microsoft Teams?

Neem contact op met XTRM Development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt ook op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen.

Anderen bekeken ook:

Teams: 5 handige functionaliteiten

Teams: 5 handige functionaliteiten

We werken inmiddels al meer dan een jaar thuis, dus zijn we erg bedreven in het dagelijks gebruik van Teams. Microsoft heeft in de tussentijd niet stilgezeten, goed geluisterd naar gebruikers, data onderzoek gedaan, en de concurrentie bekeken. Continu voeren ze...

Gekozen voor Microsoft Teams, en nu?!

Gekozen voor Microsoft Teams, en nu?!

Je hebt gekozen voor Microsoft Teams, en nu?! Je hebt gekozen voor Microsoft Teams, en nu?! Waar moet je beginnen? Hoe zorg je voor een goede uitrol? En dan heb ik het niet alleen over een technische uitrol maar ook over de uitrol naar de gebruikers toe. Veel...

Wil je de hulp van xtrm inschakelen? 

laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP