Wat is Microsoft Flow?

Wat is Microsoft Flow?

Een van de meest voorkomende vragen bij onze klanten rond Office 365  is op dit moment: wat is Microsoft Flow en hoe zet ik het in? In deze blog beantwoord ik deze vraag voor je!

Microsoft Flow is de oplossing van Microsoft voor het automatiseren van taken en workflows. Het mooie is dat de gebruikers dit zelf kunnen doen. Zonder hulp van een ontwikkelaar of software ontwikkelkennis. Gebruikers kunnen een flow creëren door acties te definiëren gekoppeld aan specifieke gebeurtenissen of acties.

Microsoft Flow logo consultancy XTRM development

Zodra een flow is opgebouwd kan deze eenvoudig worden beheerd. Dit kan via een app of de online applicatie. Met Microsoft Flow kunnen gebruikers ook bestaande services en applicaties integreren. Flow kan integreren met verschillende Microsoft services en apps. Denk hierbij aan Power BI, PowerApps, Dynamics 365, SharePoint en Office 365. Maar ook integratie met software van derden is een optie.

Waarvoor gebruik je Microsoft Flow?

In feite kun je bijna alles automatiseren met Microsoft Flow. Van eenvoudige pushmeldingen en contentbeheer tot complexe bedrijfsprocessen.

Een voorbeeld om Flow te gebruiken is om bestanden te kopiëren. Denk hierbij aan het automatisch toevoegen van een bestand aan SharePoint als deze in Dropbox of OneDrive is geplaatst. Erg handig om op een automatische manier je documentbeheer in te richten.

Een andere use case is het verzamelen van gegevens. Je kunt Flow inzetten als trigger voor Twitter en automatisch gegevens van Twitter verzamelen. Als Twitter gebruikers iets zeggen over een bepaald onderwerp ontvang je automatisch een melding. Je kunt zelfs zo ver gaan om iedere tweet die geselecteerd is op te slaan in een SQL database. Vervolgens kun je deze data gebruiken en aan de slag gaan met sentiment mining.

De Microsoft Flow Bot werkt ook binnen Microsoft Teams. Hiermee kunnen gebruikers binnen de verschillende conversaties Flows activeren.

Microsoft Flow consultancy XTRM development

Aan de slag met Microsoft Flow

Stel je voor dat je werkt bij een organisatie die support levert aan klanten. Als systeem om meldingen van klanten bij te houden en support in te plannen wordt Excel gebruikt. Dan kun je Flow zo configureren dat als er een notitie of opmerking geplaatst wordt in Excel er een proces start dat ervoor zorgt dat de betreffende support engineer een SMS ontvangt. Je kunt Flow natuurlijk ook in combinatie met meer geavanceerde helpdesk-systemen gebruiken. 😉

Bij XTRM hebben we verschillende flows voor de meest voorkomende use cases gemaakt. Als je interesse hebt in voorbeelden of hulp nodig hebt bij je eigen flow neem dan gerust contact met mij op via bas@xtrm-dev.com. In mijn blog Tips voor Flow geef ik tips en waardevolle sites voor het gebruik van Flow.

Meer Microsoft blog’s
Bas Veenendaal
Bas Veenendaal

Bas is een gedreven consultant en ontwikkelaar gespecialiseerd in Microsoft technologiën. Hij is goed in het analyseren van nieuwe cases en het ontwikkelen van de juiste, gewenste oplossingen voor zijn opdrachtgevers.