Microsoft experts

Microsoft 365 Migratie

Van plan om over te stappen naar Microsoft 365?

XTRM ondersteunt organisaties met een snelle en naadloze overgang naar Microsoft 365.

Wij helpen je met de migratie naar het Microsoft 365 platform, ongeacht van welke systemen je op dit moment gebruik maakt!

Microsoft365

Een soepele transitie naar Microsoft 365

Migreren naar een nieuw platform, dat wordt een drama… Dat hoeft zeker niet! XTRM is gespecialiseerd in de overstap en migratie naar Microsoft 365.

Wij zijn officiële Microsoft Partner en ons team bestaat uit gecertificeerde Microsoft professionals. Door middel van onze gestructureerde aanpak die bestaat uit de door Microsoft beschikbaar gestelde tools en methodieken gecombineerd met onze best-practices. Die we hebben opgedaan bij eerdere migraties. Hiermee creëren we een goed doordachte aanpak die jou gaat helpen bij de migratie. Bovendien voorkomen we ook dat jij veel last hebt van de overstap of dat er belangrijke zaken verdwijnen.

Uitgangspunt voor ons is hierbij veiligheid, volledigheid en minimale impact voor gebruikers. Op deze manier kun je snel aan de slag met een toekomst vaste ICT-omgeving.

Wat is Microsoft 365?

Voordat je de keus maakt om over te stappen naar Microsoft 365 wil je uiteraard wel weten wat het exact is. Microsoft 365 is een productiviteits- en cloudoplossing van Microsoft. Het is een abonnement waarbij je  bedrijfsspecifieke applicaties zoals Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for business, Microsoft Teams ontvangt. Daarnaast krijg je toegang tot de standaard Microsoft apps die we ondertussen allemaal bijna dagelijks gebruiken. Denk aan Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ook op het gebied van beveiliging biedt Microsoft 365 verschillende functionaliteiten. Het ondersteunt je om informatie veilig te houden, maar bijvoorbeeld ook controle te behouden over de devices binnen je organisatie.

Naast al deze verschillende toepassingen heeft de Microsoft 365 oplossing een aantal voordelen voor jouw organisatie.

migratie_bundel
1. Altijd en overal toegang tot je gegevens

Zodra je de beschikking hebt over een internetverbinding kun je met alle mogelijke devices gebruik maken van je omgeving en toegang krijgen tot je data. Alle gegevens worden opgeslagen in de Microsoft cloud en kun je op die manier eenvoudig terugvinden. Zaken als versiebeheer worden hierin automatisch mee genomen. Erg handig als je veel samenwerkt met collega’s. Mocht je geen toegang hebben tot het internet dan is dat geen probleem. Microsoft 365 zorgt dat alles automatisch wordt gesynchroniseerd zodat je ook offline de laatste versie hebt.

2. Samenwerken met collega's en externen

Dankzij de cloud omgeving kun je op een eenvoudige manier samenwerken met collega’s en gebruikers buiten je organisatie. Zo kunnen ze eenvoudig chatten, videobellen en bestanden delen via Teams maar ook samen en gelijktijdig  aan documenten werken.

3. Altijd up to data

Doordat de verschillende applicaties in de cloud staan heb je geen omkijken naar het beheer hiervan. De verschillende applicatie onderdelen worden automatisch geupdate en zorgen er voor dat je dus altijd werkt met de laatste versie.

4. Veiligheid

Binnen het platform zijn er tal van zaken die zorgen dat jij veilig kunt werken. Denk aan multifactor authenticatie zodat alleen de juiste mensen toegang krijgen tot de omgeving maar ook oplossingen om data te classificeren.

Meer weten over migraties?

Ben je enthousiast geworden en wil je migreren naar Microsoft 365? Download dan onze handige tools om zelf je migratie vorm te geven of neem contact op voor onze hulp!

migratie_book

Wil je migreren naar een nieuw systeem?

Laat je ondersteunen door de specialisten van XTRM. Vul hier je contactgegevens in en wij helpen je graag verder.

Laat je ondersteunen door de specialisten van XTRM. Vul hier je contactgegevens in en wij helpen je graag verder.

Blogs over migratie

Nazorg na Microsoft 365 migratie

Nazorg na Microsoft 365 migratie

Migraties zijn spannend, uitdagend, en complex. Het kost aandacht en energie van een heleboel mensen over een langere periode om Microsoft 365 te implementeren. Alle facetten over de voorbereiding, de risico’s en uitvoering laten we de revue passeren in deze reeks van...

Lees meer
NEEM CONTACT OP