Microsoft Flow

Microsoft Flow consultancy XTRM development

Wat is Microsoft Flow?

Flow is de Microsoft oplossing voor het automatiseren van werkstromen van uw apps en services. Herhalende taken kunnen worden omgezet in workflows met meerdere stappen, op deze manier kunt u werkprocessen gaan automatiseren. Dit bespaart u tijd en reduceert kosten.

Flow wordt vaak ingezet in combinatie met SharePoint, Power BI en PowerApps om geavanceerde oplossingen te ontwikkelen. Om met Flow te kunnen werken heb je geen programmeer skills nodig en kun je direct verbinding maken met honderden applicaties en services.

Dit beperkt je dus niet alleen tot Microsoft producten. Het opzetten van kleine geautomatiseerde taken is voor veel gebruikers geen probleem. Op het moment dat het gaat om grotere en complexere processen is het handig om na te denken over de structuur van je flows, hoe bewaar je het overzicht en bijvoorbeeld het koppelen van meerdere data bronnen aan je flows.

Implementatie, adoptie en training Microsoft Flow

De consultants bij XTRM development hebben de expertise om uw organisatie te ondersteunen bij de implementatie en adoptie van Flow. Op deze manier zorgt u ervoor dat u het maximale uit Flow haalt. uw organisatie krijgt de juiste ondersteuning om deze nieuwe technologie binnen uw organisatie te laten slagen.

 

Zo geven wij bijvoorbeeld trainingen en workshops waarin wij kennis overdragen maar nemen we ook gehele implementatie trajecten uit handen.

Uitdagingen Microsoft Flow

Echter het werken met een ‘no-code’ platform brengt ook uitdagingen met zich mee. Denk goed na over de volgende punten voordat u start met Microsoft Flow.

Beheer: Wie is verantwoordelijk voor de verschillende Flow's binnen uw organisatie

Werkelijke probleem: Gaan gebruikers Flow gebruiken als work around voor echte IT problemen

Business waarde: Hoe zet ik Flow in om business waarde te creëren?

Best practices: Hoe borg ik Flow best practices binnen mijn organisatie?

Meer weten over XTRM development? Neem snel contact op