Microsoft Power BI

Microsoft Power BI on PC consultancy XTRM development

Wat is Microsoft Power BI?

Microsoft Power BI is een oplossing voor het analyseren en visualiseren van data. Het is mogelijk om op basis van Excel of lokale databases data te visualiseren en ontdekken maar u kunt Power BI ook gebruiken om gevanceerde analyses uit te voeren waarvan de data afkomstig is uit meerdere bronnen.

Het is mogelijk om met Power BI de inzichten tot leven te laten komen met BI dashboards die een volledig beeld geven van uw data op één plaats. Het is ook mogelijk om deze inzichten op basis van real time data te creëren.

Implementatie, adoptie en training Microsoft Power BI

De consultants bij XTRM development hebben de expertise om uw organisatie te ondersteunen bij de implementatie en adoptie van Microsoft Power BI. Op deze manier zorgt u ervoor dat u het maximale uit Power BI haalt. uw organisatie krijgt de juiste ondersteuning om deze nieuwe technologie binnen uw organisatie te laten slagen.

 

Zo geven wij bijvoorbeeld trainingen en workshops waarin wij kennis overdragen maar nemen we ook gehele implementatie trajecten uit handen.

Uitdagingen Microsoft Power BI

Echter het werken met Microsoft Power BI brengt ook uitdagingen met zich mee. Denk goed na over de volgende punten voordat u start met Power BI.

Databronnen: elke data bron heeft een andere aanpak nodig. Denk aan Excel, Cloud of Database

Structureren data: Power BI moet je data kunnen lezen, daarom moet je de data gaan structuren

Data visualisatie: Welke data visualisatie sluit aan bij jouw doelgroep?

DAX: Hoe ga ik gebruik maken van DAX om nieuwe informatie te creëren op basis van gegevens die al in het datamodel staan

Meer weten over XTRM development? Neem snel contact op