Microsoft SharePoint

Microsoft SharePoint consultancy XTRM development

Wat is Microsoft SharePoint?

Met SharePoint ondersteunt Microsoft samenwerking tussen verschillende gebruikers of organisaties. Informatie kan worden opgeslagen, bewerkt, gedeeld en gearchiveerd.

Daarnaast is SharePoint een platform voor kennismanagement, communicatie en social intranet. De mogelijkheden van SharePoint zijn zeer uitgebreid wat ideaal is om de technologie in te zetten.

SharePoint heeft ongekende mogelijkheden om de omgeving helemaal in te richten naar wensen van de gebruikers. Soms schieten organisaties daarin door en wordt er alles aangedaan om SharePoint niet op SharePoint te laten lijken. Een goede balans tussen gebruiksvriendelijkheid en standaardisatie is in onze ervaring ontzettend belangrijk XTRM Office is een goed voorbeeld van SharePoint op basis van standaardisatie

Implementatie, adoptie en training Microsoft SharePoint

De consultants bij XTRM development hebben de expertise om uw organisatie te ondersteunen bij de implementatie en adoptie van Microsoft SharePoint. Op deze manier zorgt u ervoor dat u het maximale uit SharePoint haalt. uw organisatie krijgt de juiste ondersteuning om deze nieuwe technologie binnen uw organisatie te laten slagen.

 

Zo geven wij bijvoorbeeld trainingen en workshops waarin wij kennis overdragen maar nemen we ook gehele implementatie trajecten uit handen.

XTRM heeft ook de SharePoint Health check ontwikkeld. Binnen 1 week heeft u inzicht in: gebruik van best practices, laadtijden, security, content analyse, SharePoint farm analyse en optioneel inzicht en analyse in de processen die gebruikers doorlopen binnen uw SharePoint omgeving.

Uitdagingen Microsoft SharePoint

Echter het werken met een veelzijdig platform zoals SharePoint brengt ook uitdagingen met zich mee. Denk goed na over de volgende punten voordat u start met SharePoint.

Beheersbaarheid: Hoe gaat u om met vervuiling in uw omgeving?

Security: Rechten voor interne en externe gebruikers

Standaardisatie: kijk uit voor oneindig veel maatwerk

Adoptie: hoe gaat u gebruik stimuleren?

Meer weten over XTRM development? Neem snel contact op