Microsoft experts

Microsoft Teams governance

Wij Zorgen voor een georganiseerde en veilige Teams omgeving

Het ontbreken van een effectieve Microsoft Teams governance leidt vaak tot problemen binnen organisaties. Zonder duidelijke beleidsregels en procedures bestaat het risico dat medewerkers onbeperkt toegang hebben tot gevoelige informatie. Dit maakt het gevaar van gegevenslekken zeer groot. Bovendien kan het gebrek aan governance leiden tot chaotische communicatie en samenwerkingen binnen jouw Teams. Het gevolg hiervan is dat de efficiëntie van het werk afneemt. 

teams governance

Het implementeren van een goede Microsoft Teams governance is daarom van essentieel belang voor organisaties om de veiligheid, efficiëntie en samenwerking binnen Microsoft Teams te waarborgen.

Met duidelijke richtlijnen en processen kunnen gebruikers effectiever samenwerken, informatie gemakkelijker delen en sneller beslissingen nemen.

In een notendop zorgt Microsoft Teams governance voor een gestroomlijnde en veilige Teams ervaring voor jouw gebruikers. Of je nu een klein bedrijf bent dat Teams gebruikt voor interne communicatie of een grote organisatie met complexe samenwerkingsbehoeften, het implementeren van een optimale governance is cruciaal om het maximale uit Teams te halen en tegelijkertijd de beveiliging en efficiëntie te verbeteren.

Waarom heb ik Teams Governance nodig?

Wanneer er geen governance wordt ingericht kunnen diversen problemen zich gaan voordoen. Zonder de juiste governancemaatregelen in plaats te hebben, kan jouw organisaties te maken krijgen met tal van uitdagingen die de productiviteit, beveiliging en naleving van wet- en regelgeving in gevaar brengt.

Wildgroei van teams en kanalen

Wanneer Microsoft Teams governance niet op de juiste manier wordt toegepast ontstaat er een overvloed aan onnodige teams en kanalen, waardoor het onmogelijk wordt voor de gebruikers om informatie te vinden en de productiviteit te behouden.

Verlies van controle over gebruikersrechten

Zonder governance toe te passen kunnen gebruikers ongepaste machtigingen krijgen, zoals het creëren van teams of het toevoegen van externe gebruikers. Dit leidt tot beveiligingsrisico’s en gebrek aan controle over de Teams omgeving.

Onvoldoende beveiliging en naleving

Organisaties kunnen gevoelige informatie delen via Microsoft Teams. Wanneer Teams governance niet op de juiste manier wordt toegepast zal dit leiden tot datalekken of schendingen van de nalevingsvereisten, zoals de AVG.

De voordelen van

Microsoft Teams Governance

Als organisatie is het essentieel om een gecontroleerde en goed beheerde werkomgeving te hebben. Zeker als het gaat om een samenwerkingstool als Microsoft Teams. Het implementeren van Microsoft Teams governance biedt vele waardevolle voordelen voor jouw organisatie. Door middel van duidelijke richtlijnen, beleid en beheerspraktijken zorgt governance ervoor dat Teams optimaal en veilig gebruikt wordt.

Betere beveiliging

Organisaties hebben vaak onvoldoende controle over de toegang tot gevoelige informatie. Met Teams governance kunnen beleidsregels worden ingesteld om toegang tot bepaalde Teams kanalen en informatie te beperken op basis van de functie.

Efficiëntie

Door governance kunnen gebruikers snel relevante teams en kanalen identificeren, waardoor er minder tijd besteed wordt aan het zoeken naar informatie. Hierdoor wordt het mogelijk om productiever en efficiënter te werk te gaan.

Samenwerking

Loopt de communicatie binnen jouw organisatie of verschillende afdelingen moeizaam? Met Teams governance kunnen beleidsregels ingesteld worden om de communicatie te verbeteren en de samenwerking te bevorderen.

Download de Teams Governance Best Practice

Beheer jouw Teams omgeving zoals nooit tevoren.

Teams governance

Microsoft Teams governance

FAQ

Als je op zoek bent naar een manier om de veiligheid, efficiëntie en samenwerking binnen jouw Teams omgeving te verbeteren dan is Teams governance de oplossing. Lees onze FAQ-sectie om meer te weten te komen over hoe jij Teams governance kan implementeren.

Hoe zit het met de beveiligingsmaatregelen?

Er zijn diversen beveiligingsmaatregelen die hierin zijn opgenomen zoals bijv. multifactor authenticatie en toegangsbeperkingen.

L

Welke voordelen biedt Microsoft Teams Governance voor mijn organisatie?

Je kunt met behulp van de Teams governance onder andere de beveiliging, efficiëntie en samenwerking binnen jouw teams omgeving verbeteren.

hoe kan ik starten met implementeren?

Klik op de knop hiernaast en wij nemen contact met je op.

Hoe bereid ik de Teams gebruikers voor?

Dit is een heel belangrijk onderdeel wat vaak onderschat wordt. Het is van belang dat er trainingssessies worden ingepland waarin alles wordt toegelicht. Wij kunnen je hierin ondersteunen.

Kost het implementeren veel tijd?

Ja, het handmatig implementeren van Teams governance kan een tijdrovend zijn. Dit kan je beter door een ervaringsdeskundige laten doen.

Meer over Teams Governance

Wil je Teams governance implementeren in jouw organisatie?

Laat je ondersteunen door de specialisten van XTRM. Vul hier je contactgegevens in en wij helpen je graag verder.

Laat je ondersteunen door de specialisten van XTRM. Vul hier je contactgegevens in en wij helpen je graag verder.
NEEM CONTACT OP