Microsoft Teams

Microsoft Teams consultancy XTRM

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is de plek voor samenwerken binnen de Office365 suite. In de visie van Microsoft is Teams de basis  voor  ‘Intelligent Communications’. Vaak krijgen wij de vraag waar zet ik Teams voor in en hoe zet ik Teams op de juiste manier in?

Eigenlijk combineert Teams chat functionaliteit, (digitale) afspraken, video bellen, notities maken en documenten delen binnen een team of organisatie. Het is een geïntegreerde service uit de Office 365 suite. Daarnaast zijn er veel integratie mogelijkheden met niet software van andere leveranciers.

Het is een ideale oplossing voor een groep mensen die willen samenwerken aan hetzelfde project. Alle communicatie, documenten en andere belangrijke zaken zijn eenvoudig op een centrale locatie. Op die manier kunt u bezig gaan met het voltooien van een project in plaats van zoeken naar dat ene document.

Implementatie, adoptie en training Microsoft Teams

De consultants bij XTRM development hebben de expertise om uw organisatie te ondersteunen bij de implementatie en adoptie van Teams. Op deze manier zorgt u ervoor dat u het maximale uit Teams haalt. uw organisatie krijgt de juiste ondersteuning om deze nieuwe technologie binnen uw organisatie te laten slagen.

 

Zo geven wij bijvoorbeeld trainingen en workshops waarin wij kennis overdragen maar nemen we ook gehele implementatie trajecten uit handen.

Uitdagingen Microsoft Teams

Echter het werken met samenwerkingstools brengen ook uitdagingen met zich mee. Denk goed na over de volgende punten voordat u start met Microsoft Teams.

Kanalen: Hoe zorg je dat informatie terug te vinden is? Denk na over een optimale inrichten van kanalen

Chat: De chat functionaliteit is erg handig maar hoe implementeer je dit bij gebruikers?

Bots: Hoe kunnen bots helpen bij het effectiever werken in Teams?

Connector: Hoe maak je gebruik van externe informatie door de inzet van connectoren?

Meer weten over XTRM development? Neem snel contact op