Migratie naar Microsoft 365

Veel organisaties hebben doordat werkzaamheden veranderen behoefte aan een nieuwe manier van werken. Denk aan het digitaal vergaderen, samenwerken met collega’s of anderen of bijvoorbeeld het digitaal bewaren van documenten. Het overstappen naar de Microsoft cloud is in dat geval een logische stap. Maar hoe pak je een migratie nu aan? Hoe laat je de omgeving technisch en functioneel aansluiten bij de wensen van medewerkers en je beveiligingsbeleid?

ONZE AANPAK BIJ EEN MIGRATIE NAAR MICROSOFT 365

Om te zorgen dat ook jouw transitie naar de cloud een succes wordt hebben we een beproefde aanpak ontwikkeld. We starten met het in kaart brengen van jouw doelen. Wat wil je als organisatie bereiken met de transitie naar de cloud? We werken samen met jouw organisatie aan business scenario’s. Deze scenario’s beschrijven hoe jouw organisatie werkt en hoe zich dat vertaald naar Microsoft technologie. Op basis hiervan kan ook het adoptieplan worden gemaakt. Het succes valt of staat tenslotte met de tevredenheid van de gebruikers!

Uiteraard analyseren we ook je huidige omgeving. Wat moeten we allemaal mee nemen en waar neem je bewust afscheid van? Maar we zetten ook de Microsoft 365 omgeving voor je klaar. Mocht die al gereed zijn voeren we onze health check uit om te zorgen dat de informatie wel terecht komt op een plek die veilig is en goed functioneert.

Ben je nieuwsgierig hoe onze complete aanpak er uit ziet? Neem dan contact met ons op of download een van onze handige tools.

VOORDELEN VAN MIGRATIE NAAR DE MICROSOFT CLOUD

1. Altijd en overal toegang tot je gegevens

Zodra je de beschikking hebt over een internetverbinding kun je met alle mogelijke devices gebruik maken van je omgeving en toegang krijgen tot je data. Alle gegevens worden opgeslagen in de Microsoft cloud en kun je op die manier eenvoudig terugvinden. Zaken als versiebeheer worden hierin automatisch mee genomen. Erg handig als je veel samenwerkt met collega’s. Mocht je geen toegang hebben tot het internet dan is dat geen probleem. Microsoft 365 zorgt dat alles automatisch wordt gesynchroniseerd zodat je ook offline de laatste versie hebt.

2. Samenwerken met collega's en externen

Dankzij de cloud omgeving kun je op een eenvoudige manier samenwerken met collega’s en gebruikers buiten je organisatie. Zo kunnen ze eenvoudig chatten, videobellen en bestanden delen via Teams maar ook samen en gelijktijdig  aan documenten werken.

3. Altijd up to data

Doordat de verschillende applicaties in de cloud staan heb je geen omkijken naar het beheer hiervan. De verschillende applicatie onderdelen worden automatisch geupdate en zorgen er voor dat je dus altijd werkt met de laatste versie. 

4. Veiligheid

Binnen het platform zijn er tal van zaken die zorgen dat jij veilig kunt werken. Denk aan multifactor authenticatie zodat alleen de juiste mensen toegang krijgen tot de omgeving maar ook oplossingen om data te classificeren.

WAT WIJ BIEDEN

ERVARING

Ons team heeft al vele succesvolle migraties naar Microsoft 365 uitgevoerd

T

KENNIS

Onze organisatie en medewerkers hebben alle benodigde kennis en certificerigen van M365

SECURITY

Wij zorgen ervoor dat jouw omgeving en data op orde zijn zodat je voldoet aan compliance

WAT ZEGGEN KLANTEN OVER HUN MIGRATIE NAAR MICROSOFT 365?

“XTRM development heeft ons geholpen met de migratie naar Microsoft 365. Wij maakten gebruik van Google for Business en een fileshare op een server. Hiermee liepen we echter tegen een aantal beperkingen aan. Als bedrijf groeien we snel en de gekozen technologie sloot niet meer aan bij de fase van ons bedrijf. XTRM heeft voor ons de omgeving opgezet en vervolgens volledig gemigreerd. Ook voor het in gebruik nemen van de nieuwe technologie was veel aandacht. Het migratie project is succesvol afgerond binnen budget en de gestelde deadlines!”

Gerhard Coenen

Directeur, Ecotools.nl

MIGRATIE DOWNLOADS

Om een goed beeld te krijgen van een migratie naar M365 en te controleren of jij klaar bent om te migreren kun je hier onze downloads aanvragen!

BLOGS OVER MIGRATIE NAAR MICROSOFT 365

Nazorg na Microsoft 365 migratie

Nazorg na Microsoft 365 migratie

Migraties zijn spannend, uitdagend, en complex. Het kost aandacht en energie van een heleboel mensen over een langere periode om Microsoft 365 te implementeren. Alle facetten over de voorbereiding, de risico’s en uitvoering laten we de revue passeren in deze reeks van...

Lees meer

Interesse in xtrm gekregen? 

laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP